Meest recente artikelen

Vakantieland: zalig Zwitsers

Vakantieland: zalig Zwitsers Artikel

Ga je dit jaar op vakantie in de Zwitserse Bergen? Je mag je verwachten aan een traditionele keuken. Benieuwd?

De Zwitserse keuken is eignelijk een beetje een combinatie van de Duitse en de Franse keuken. Al staan de Zwitsers erg bekend om hun chocolade!

Ook kaas en wijn dragen bij tot het culinaire landgoed.

Zalig Zwitsers

Wanneer je in Zwitserland op vakantie gaat moet je de kaasfondue wel proberen. Traditioneel wordt deze gemaakt met Emmentaler, Gruyère en witte wijn.

Züpfe is een Zwitsers vlechtbrood. Als dessert kun je kiezen voor carac. Dit is een taartbodemgevuld met chocolade en bedekt met groene frosting.

Zelf aan de slag

Maak thuis ook eens raclette klaar. Of maak rösti en serveer het met biefstuk. Om in stijl af te sluiten kies je voor zelfgemaakte meringue, zoals in dit recept met aardbeien . Wil je er een Zwitsers drankje bij kies dan voor Rivella of Zwitserse wijn.

Ontdek de Scandinavische keuken.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen