Perfect paneren doe je zó
Hoe krijg je dat perfecte krokante korstje? In een handomdraai!
- Het stuk vlees, vis of kaas moet rondom goed bedekt zijn met een paneerlaagje. Haal wat je wilt paneren eerst door bloem (klop overtollige bloem eraf), dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel. De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten.
- Druk het paneermeel lichtjes aan, zodat het straks niet meteen loskomt in de pan.
- Bak in flink wat olie of geklaarde boter (het paneermeel slorpt veel vetstof op) en laat de vetstof niet té heet worden, zodat het paneermeel niet verbrandt.
- Draai pas om als de zijkanten bruin beginnen te worden. Zet geen deksel op de pan, dan wordt het paneerlaagje niet krokant. Bak maar één keer aan elke kant.
- Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Kruiden kan vóór je gaat paneren, of meng de kruiding door het paneermeel.