S.O.S schaaldieren
Op je boodschappenlijstje staan scampi's, maar dan kom je in de winkel en daar ligt een overweldigende aanbod aan gamba's, langoustines, garnalen... Wat moet je kiezen? Klinkt deze vervelende situatie je bekend in de oren? Met dit handige lijstje of dit praktische blad met afbeeldingen maak jij straks een vastberaden keuze.
-
Scampi
Reuzendiepzeegarnalen met het kopje eraf, noemen wij in België scampi's. Rauw hebben ze een grijzige kleur, maar als je ze bakt, krijgen ze een roze kleur (foto).
>> 21 onweerstaanbare scampi-recepten
-
Gamba
Reuzendiepzeegarnalen waar het kopje nog aan is, noemen wij gamba's.
-
Langoustine
Dit zijn kleine, smalle kreeftjes met lange scharen. Ze worden vaak als garnituur gebruikt.
-
Grijze garnaal of Noordzeegarnaal
Deze hebben een grijzige roze kleur en zijn in België de bekendste.
-
Roze garnaal
Deze koop je vaak in de winkel wanneer ze al gekookt zijn en dan hebben ze een intens roze kleur.
-
Langoest
Dit beestje behoort ook tot de kreeftachtigen. Maar hoewel je misschien zou denken dat alle kreeften scharen hebben, vormt de langoest de uitzondering.
-
Rivierkreeft
Dit zijn kleine zoetwaterkreeftjes met scharen.