Meest recente artikelen

Malse scampi in 1, 2, 3!

Handige tips voor de perfecte gebakken scampi

Malse scampi in 1, 2, 3! Artikel

Als je scampi's niet perfect bakt, kunnen ze wat rubberachtig worden. Dankzij deze tips is dat verleden tijd en maak je altijd malse scampi's.

Vuistregels voor de perfect gebakken scampi

Een ideale scampi? Die heeft een knapperig korstje en is sappig mals vanbinnen. Zo maak je ze!

 

  1. Na het verwijderen van het darmkanaal, spoel je de scampi schoon met koud water.
  2. Uiterst belangrijk is het goed droogdeppen van de scampi. Natte scampi's in de pan: not done!
  3. De kunst is om je scampi's niet te lang te bakken. Anders worden ze dus snel taai en leerachtig. Bak ze kort en krachtig op een hoog vuur en roer goed om. Zo'n dertig seconden per kant is meestal goed.
  4. Gebruik kwalitatieve olie, eventueel in combinatie met een beetje boter.
  5. Tijdens het kort bakken, kruid je de scampi's met peper, zout en andere specerijen naar keuze.

Hou deze tips in het achterhoofd en zeg 'adieu' aan rubberen scampi's!


Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Aan de slag!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen