5 zálige desserts met chocolade
Wij krijgen er maar niet genoeg van!
Een dessertje met chocolade, dat gaat er bij ons altijd in! Bekijk deze video met 5 chocoladedesserts en ga meteen aan de slag met de recepten.
Snel aan de slag gaan? Je vindt alle recepten uit de video onderaan dit artikel.
Welke chocolade gebruik je best voor desserts?
- Cacaopoeder kan handig zijn om te mengen door beslag. Denk bijvoorbeeld aan marmercake of chocoladebiscuit. Opgelet, met cacaopoeder wordt iets anders bedoeld dan poeder om chocolademelk mee te maken: cacaopoeder is ongezoet en smaakt bitter als je het puur gebruikt.
- In desserten zoals chocolademousse wordt meestal fondantchocolade met een hoog cacaogehalte gebruikt: hoe puurder de chocolade, hoe beter de smaak van je dessert zal zijn.
- Banketbakkers gebruiken het liefst couverturechocolade: dat is chocolade die meer cacaoboter bevat en daardoor mooi glanst. Perfect voor aardbeien met een laagje chocolade, zelfgemaakte pralines of een taart met chocoladeglazuur.
- Chocoladedruppels zijn makkelijk te portioneren en zijn gelijk van grootte zodat ze makkelijk smelten. Ideaal voor chocoladesaus bijvoorbeeld.
- Wil je na het bakken nog stukjes chocolade in je brownies, koekjes of cakejes terugvinden, gebruik dan bakvaste chocolade: die is speciaal behandeld zodat hij na het verwarmen weer hard en krokant wordt.