Barbecue met Pasen: heerlijk lentegrillen!
Mooi weer? Tijd voor een echte paas-bbq!
Pasen vieren is elk jaar opnieuw iets om naar uit te kijken. Wij kijken nog het meest uit naar het feestelijk koken en tafelen (en naar de chocolade, natuurlijk). Organiseer jij dit jaar een uitgebreide brunch? Of duik je de hele voormiddag in de keuken om je familie of gasten een heerlijk traditioneel paasmenu voor te schotelen? Misschien heb je dit jaar eens zin in iets helemaal anders? Tijd om je grill van onder het stof te halen, vinden wij. Ga dit jaar voor een zalige barbecue met Pasen! Want niets zegt zo hard lente als de geur van die eerste bbq van het jaar.
Enkele tips voor een barbecue met Pasen
- Met Pasen kan het al een ietsje warmer zijn buiten, maar heel zeker ben je uiteraard nooit. Het Belgisch weertje kan ook zó omslaan. Hallo, maartse buien en aprilse grillen… Zorg er dus voor dat je ook binnen een tafel gedekt hebt staan. Je kunt eventueel buiten grillen en binnen eten. Of je kunt ook enkel het aperitief buiten organiseren.
- Terwijl je kroost naar eitjes zoekt, kun jij alvast de barbecue aansteken. Wees wel supervoorzichtig. Het spreekt voor zich dat je kinderen nooit alleen achterlaat bij de grill.
- Vier de lente en kies voor echte seizoensproducten op het menu. Dol op asperges? Ze worden nóg lekkerder als je ze even grilt. Een lekker stukje rabarber kan gerust ook in dat fruitpapillotje.
- En wat dacht je van een heerlijk sappig stukje lamsvlees? Dit typische ingrediënt van een klassieke paasmaaltijd kan niet ontbreken op de barbecue met Pasen. Die originele knipoog naar traditie maakt het extra feestelijk, toch?
Lees ook …
- Barbecue slank? Ja hoor!
- 21 x frisse aspergesalade
- Zo makkelijk als een lammetje
- De lekkerste paasmenu's om uit te kiezen
- De lekkerste recepten voor Pasen