Bakken zonder suiker: het kan!
Gezond genieten
Zin in zoet, maar wil je het toch licht en gezond houden? Dat lukt perfect met deze heerlijke verwennerijen zonder suiker.
Wat doet suiker in gebak?
Suiker bepaalt de textuur van je gebak: krokant voor koekjes, zacht, smeuïg en luchtig voor cake en biscuit. Bovendien zorgt suiker ook voor een mooi bruin kleurtje. Het is dus belangrijk om, als je zonder suiker wilt bakken, een suikervervanger op maat te kiezen.
Welke suikervervanger kan ik gebruiken?
In de supermarkt zijn steeds meer suikervervangers te verkrijgen. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het best test je gewoon zelf uit welke vervanger in jouw favoriete recept past. Van veel suikervervangers heb je namelijk veel minder nodig vergeleken met de suiker in het originele recept. Je hebt dan natuurlijk ook minder volume, wat een effect kan hebben op het uiteindelijke resultaat. Lees dus zeker goed de aanwijzingen op de verpakking.
Een van de vele vervangsuikers die je kunt gebruiken, is Canderel Pâtisserie. De korrelige textuur ervan is vergelijkbaar met die van suiker en je kunt het één op één gebruiken, dit wil zeggen dat je dezelfde hoeveelheid ervan gebruikt in gebak als wanneer je gewone suiker zou gebruiken. Dit maakt het product ideaal om mee te bakken, want je hoeft de recepten niet aan te passen. Canderel Pâtisserie wordt gemaakt op basis van stevia maar heeft geen chemische of wrange nasmaak. Het bevat 0% suiker en slechts 66 kcal per 100 gram. Blijf wel in de buurt van je oven: gebak op basis van Canderel Pâtisserie kleurt iets sneller bruin. Leg eventueel een vel aluminiumfolie over je gebak wanneer het iets te snel gaat.
Lees ook …
- Alles wat je moet weten over suiker en suikervervangers
- Zo maak je confituur zonder suiker
- 10 desserten met minder suiker die nét zo lekker zijn