Weekmenu met restjes van Natalie
Kettingkoken: zo doe je het
Je trekt de koelkast open en ziet nog een halve bloemkool, twee plakjes kaas of een bodempje room van de dagen voordien… Klinkt dit herkenbaar? Redactrice Natalie probeert al haar restjes op te werken met dit heerlijke weekmenu.
Natalie: "In de vakantie plan je vaak uitstapjes en zijn er onverwachte etentjes. Resultaat: veel te veel restjes in de koelkast. Vergeet dus zeker niet af en toe achteraan in je koelkast te kijken en je restjes op te werken in een easy peasy zomers gerecht."
Met kettingkoken verlos je je koelkast makkelijk van alle overschotjes. Dat is goed voor je budget én tegen de verspilling!
Tips voor je weekmenu met restjes
1 ingrediënt = 2x lekker
"Weet je niet goed wat je aan moet met die kilo aubergines? De twee toppers die ik er deze week mee maak, smaken heel anders. Penne alla norma, waarbij ze gewoon gebakken worden, is een Italiaanse klassieker. De kebabs smaken dan weer tegelijk zoet en zout dankzij de marinade. Aubergine is voor mij een heerlijke vleesvervanger."
Check de prijs
"Kijk tijdens je boodschappenronde altijd naar de prijs per kilo. Ik koop vaak een grote verpakking mascarpone of ricotta. Zo'n zachte kaas kun je namelijk op verschillende manieren bereiden. Smaakvol geroosterd in de oven met veel verse kruiden. Smeuïg in een sausje. Of heerlijk ter aanvulling van een frisse fruitsalade."
Hergebruik je aardappelen
"Niets zo onmisbaar als lekkere krielaardappelen in je weekmenu met restjes. Ik pof ze in de oven en laat ze dan volledig afkoelen. Daarna verwerk ik ze in een salade of tortilla."
Lees ook …
- Snelle en budgetproof gerechtjes voor drukke gezinnen
- Natalies weekmenu's: hier vind je ze allemaal
- Natalies herfstige weekmenu: snel klaar voor het hele gezin
- Hoe kan ik mijn eigen weekmenu maken?
- Natalies feestmenu met het gezin
Kettingkoken: menu met restjes