Recepten met appel van Pascale Naessens
De oogappeltjes van Pascale
Blozende appelen kondigen krakend vers de nazomer aan. Ze zijn heerlijk om uit de hand te eten, maar je kunt een appel net als Pascale Naessens ook verwerken in de lekkerste zoete en hartige recepten.
Pascale: "Appelen zijn een heel dankbaar ingrediënt. Ook omdat ze een soort natuurlijke saus vormen, en de smaak net zoals die van tomaten verandert als je ze kort bakt of lang laat stoven. Je kunt ze gebruiken om iets te zoeten, om iets in te dikken, om een krokante toets te geven…"
Appeltjes voor de dorst
De ene appel is de andere niet! Ze kunnen erg verschillen qua kleur, smaak én textuur.
- Voor appelmoes of appelboter gebruik je het best een zachte, zoete appel, zoals een goudreinet of elstar. Die vallen uit elkaar tijdens het koken.
- Voor taarten of warme bereidingen ga je voor jonagold. Deze appel is fris zoet-zuur en lekker stevig. Daardoor verliest hij zijn vorm niet tijdens het bakken.
- Wil je graag een groene appel die voor crunch zorgt? Neem dan een golden delicious. Een lekker fris appeltje van Belgische bodem!
Lees ook …
- Maandmenu à la Pascale Naessens
- Natalies weekmenu à la Pascale Naessens
- Het koolhydraatarm dieet: wat is dat en wat kun je eten?
- De 40 recepten met appel die je deze herfst zeker moet maken
- Gezonde desserts: de beste recepten en tips om jou te inspireren
5 recepten met appel van Pascale Naessens
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.