Zo maak je zelf de lekkerste appelmoes
Dat wordt smullen!
Appelmoes met gebraden kip en gekookte aardappelen, deze klassieker uit de kindertijd smaakt altijd. Ook voor grote mensen. Nog lekkerder wanneer je 'm zelf maakt met verse appels. Volg de stappen uit de video en je zult zien, appelmoes maken is kinderspel.
Een lekker appelmoes recept, daar bestaan er wel tientallen van. Geen wonder, als er 1 ding is waar jong én oud dol op zijn, dan is het wel appelmoes. Het is zelfs één van onze nationale gerechten. Appelmoes kun je zelf snel klaarmaken. Met dit stappenplan heb je gegarandeerd succes. Je zult geen appelmoes uit een bokaal meer nodig hebben!
Welke appels gebruik je?
De lekkerste appelmoes maak je met friszure appels zoals Jonagold, Elstar of Goudreinet. Wil je weten met welke appels je het best kunt koken? Wij vertellen je welke soorten appels je gebruikt voor welke gerechten.
Pimp je appelmoes recept
Mag het wat anders zijn dan gewone appelmoes? Voeg dan aan je appelmoesrecept gerust wat lekkere extraatjes toe, zoals:
- geraspte gember
- citroensap
- steranijs
- kaneel
- rozijntjes of andere gedroogde vruchten. Voeg dan wel minder suiker toe.
- of combineer de appelen met andere fruitsoorten zoals peer of rabarber
Appelmoes maken in 5 stappen
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
- Doe de stukjes appel in een stoofpot en giet er citroensap over.
- Voeg water toe en stoof de appeltjes tot ze zacht zijn.
- Voeg kaneel en suiker toe naar smaak.
- Proef en voeg, indien nodig, meer kaneel en/of suiker toe.
TIP: hou je van een fijne appelmousseline, zet er dan als de appelmoes klaar is de mixer in.
Tips voor de beste appelmoes
- Laat de stukjes appel op een laag vuurtje zacht worden, zo vermijd je dat ze aanbranden. Vergeet het deksel niet op de pot te zetten.
- Snelle appelmoes maken? Doe de stukjes appel in een glazen kom met een scheutje water, een eetlepel suiker en eventueel wat smaakmakers zoals citroensap of kaneel. Dek de kom af en zet 5 minuten op volle kracht in de microgolfoven. Roer goed door en laat nog eens 5 minuten draaien. Herhaal tot de appelstukjes helemaal zacht zijn.
- Haal voor de fans van appelmousseline even je staafmixer boven. Wil je liever nog wat stukjes overhouden, gebruik dan een pureestamper.
- Appelmoes kun je perfect invriezen. Zo heb je altijd een zelfgemaakte portie appelmoes in huis.
Zin in appelmoes? Dit eet je erbij
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!