Slim idee: maak je pizza op platbrood
Lekker origineel
Flatbread of platbrood wordt overal ter wereld gemaakt. Van een Mexicaanse tortilla over een Indische chapati tot een Italiaanse piadina. Wist je dat je het ook als pizzabodem kunt gebruiken? Wij ruilden onze traditionele bodem om voor zelfgemaakt platbrood.
Platbrood wordt doorgaans gemaakt met bloem, water en zout. Daarna wordt het uitgerold tot een plat deeg. Platbrood bevat meestal geen gist. De dikte van een brood kan variëren van 1 mm tot enkele centimeters dik. Hieronder vind je enkele recepten van een pizza gemaakt met Italiaans platbrood, een piadina.
Platbrood rond de wereld
Overal ter wereld wordt er wel een variant op platbrood gemaakt. Ontdek hier enkele bekende soorten:
- Elzas: Flammkuchen of tarte flambée
- Italië: focaccia en piadina
- Griekenland: pita
- India, Pakistan: chapati
- Centraal en Zuid Azië: naan
- Singapore: roti prata
- Noorwegen: flatbrød
- Polen: oplatek
Je kan ook een Mexicaans platbrood of tortilla gebruiken als pizzabodem. Het resultaat is een tortizza. Perfect voor op drukke dagen en bijzonder kidsproof.
Wat heb je nodig?
- tortilla
- tomatensaus
- kerstomaten
- mozzarella
- ham (of ander vlees naar keuze)
- oregano
Recept
- Smeer de tortilla’s in met de tomatensaus. Bedek je tortilla met de mozzarella, ham en kerstomaatjes.
- Bak de tortizza’s circa 12-14 minuten in de oven op 200 graden tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Werk af met wat gedroogde of verse oregano en klaar!
Net als bij een gewone pizza kan je kiezen uit honderden smaakcombinaties. Heb je toch wat inspiratie nodig voor de toppings op je platbrood? Ga gewoon de mosterd halen bij de Italiaanse pizza’s. Dit is een lijstje met enkele geslaagde smaakcombinaties.
Ontdek hier nog 10 budgetvriendelijke pizza’s.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!