Zo maak je de lekkerste zomerquiches
Heerlijk met groentjes van het seizoen
Hoewel een quiche lorraine erg lekker is, wisselen we hem deze zomer toch graag in voor een lichtere variant vol knapperige zomergroentjes. Want quiche, da's altijd feest!
De groentjes van het moment
Met quiche kan je heerlijk variëren en daarom eten we hem graag heel het jaar rond. Een quiche met appeltjes in de herfst, eentje met kool in de winter en tijdens de lente- en zomermaanden hebben we hem graag fris. Ga in juli aan de slag met aubergine, chinese kool, courgette, komkommer, paprika, rodekool, savooikool, snijboon, wittekool, andijvie, artisjok, bloemkool, broccoli, koolrabi, kropsla, radijsjes, prinsessenboontjes, spinazie, savooikool, spitskool, tomaat, venkel, warmoes en waterkers voor een lekker lichte variant. Keuze genoeg dus!
Benieuwd naar alle seizoensproducten van de maand juli? Ontdek ze hier.
Wat serveer je erbij?
- Een frisse salade (bijvoorbeeld een salade met courgette en worteltjes, een watermeloen salade met feta of een salade met kruidenpanzanella)
- Gegrilde groenten (bijvoorbeeld gazpacho van gegrilde paprika's, gegrilde auberginerolletjes met kaas of gegrilde worteltjes met ui-crumble)
- Een aardappelgerecht (bijvoorbeeld een aardappel-lauriersaté of een aardappel met kruidenkaas)
De perfecte bodem
Geen perfecte quiche zonder een perfecte bodem. Deze video toont je hoe je hem maakt. Wil je eens wat anders? Klik dan hier voor 5 originele quichebodems.
4 heerlijke zomerquiches
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!