Zo maak je de lekkerste lentequiches
Heerlijk met groentjes van het seizoen
Hoewel een quiche lorraine erg lekker is, wisselen we hem vanaf april graag in voor een lichtere variant vol knapperige lentegroentjes. Want quiche, da's altijd feest!
De groentjes van het moment
Met quiche kan je heerlijk variëren en daarom eten we hem graag heel het jaar rond. Een quiche met appeltjes in de herfst, eentje met kool in de winter en tijdens de lente- en zomermaanden hebben we hem graag fris. Ga vanaf mei aan de slag met andijvie, bloemkool, asperges, erwten, peultjes, koolrabi, radijs, broccoli(ni), spinazie, tuinbonen en courgette voor een lekker lichte variant.
Benieuwd naar alle seizoensproducten van de maand mei? Ontdek ze hier.
Wat serveer je erbij?
- Een frisse salade (bijvoorbeeld een salade met courgette en worteltjes, een watermeloen salade met feta of een salade met kruidenpanzanella)
- Gegrilde groenten (bijvoorbeeld gazpacho van gegrilde paprika's, gegrilde auberginerolletjes met kaas of gegrilde worteltjes met ui-crumble)
- Een aardappelgerecht (bijvoorbeeld een aardappel-lauriersaté of een aardappel met kruidenkaas)
De perfecte bodem
Geen perfecte quiche zonder een perfecte bodem. Deze video toont je hoe je hem maakt. Wil je eens wat anders? Klik dan hier voor 5 originele quichebodems.