Zo maak je een échte Italiaanse carbonara
Zoals la mamma 'm maakt.
Weet jij al hoe je een échte Italiaanse pasta carbonara klaarmaakt? Wij leggen uit waar je op moet letten.
Kies voor de beste ingrediënten
Eigenlijk bevat een echte pasta carbonara maar 4 ingrediënten: de pasta zelf, kaas, pancetta en eieren. That's it. Kies dus voor smaakvolle producten van de beste kwaliteit.
Laat de room weg
Geloof het of niet: Italianen voegen écht geen room toe aan hun carbonara. Die heerlijk volle en smeuïge 'saus' bestaat puur uit kaas (het liefst parmezaan of pecorino).
Giet niet al het kookvocht weg
Giet je kookvocht nooit zomaar weg. De pasta geeft zetmeel af aan het water waarin je 'm kookt. Bewaar er ongeveer een kopje van voor je het water weggiet; het dient later als dikmiddel voor de saus van de carbonara.
Neem de pan van het vuur voor je het ei toevoegt
De rauwe eieren voeg je pas helemaal op het einde toe, samen met de kaas. De pan mag dan niet meer op het vuur staan. Door de resterende warmte smelt de kaas en stolt het ei.
Het water in de mond gekregen?
In dit filmpje zie je alle stappen nog eens:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!