De lekkerste pastarecepten van onze chefs
Van supersnel tot superchique
Snel doordeweeks of helemaal zelfgemaakt? Laat je inspireren door de lekkerste pastarecepten van onze Libelle Lekker-chefs. Smakelijk!
Basisrecept voor zelfgemaakte pasta
Om de lekkerste pasta's te maken, gebruik je 00 of doppio zero-bloem. Deze bloem is fijner gemalen en zorgt zo voor een betere structuur. Ontdek hier het beste basisrecept voor zelfgemaakte pasta.
De lekkerste pastarecepten van Ilse
Doordeweekse pasta van Ilse: tagliatelle met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Ilse: "Balletjes in tomatensaus zijn typisch Vlaamse kost, maar deze Italiaanse versie wordt hier ook heel warm onthaald. Meng het gehakt en de andere ingrediënten voor de balletjes in de keukenrobot, dan gaat het erg snel en heb je geen geknoei. Gebruik hiervoor wel de kneedhaak."
Weekendpasta van Ilse: ravioli met mozzarella en prosciutto
Ilse: "Dit gerecht lijkt wel een bord vol kleine cadeautjes, die je met heel veel liefde aan je gasten schenkt. Lekker feestelijk!"
De lekkerste pastarecepten van Sofie
Doordeweekse pasta van Sofie: pasta met pancetta, erwtjes en champignons
Sofie: “Ik maak deze pasta regelmatig uit de losse pols. Voor mezelf gebruik ik een lepel tomatenpuree in plaats van passata.”
Weekendpasta van Sofie: lasagnerolletjes met broccoli, mascarpone en gehakt
Sofie: “Je kunt deze lasagnerolletjes ook in individuele schoteltjes serveren voor een feestelijk effect.”
De lekkerste pasta’s van Natalie
Doordeweekse pasta van Natalie: pasta alla puttanesca met tonijn
Natalie: “Rode pastasausen blijven dé winner bij ons. Mijn favoriet is een echte smaakbom, dankzij de ansjovisfilets, kappertjes en olijven.”
Weekendpasta van Natalie: ravioli met schapenkaas, gebakken kastanjechampignons en salieboter
Natalie: “Gebruik voor deze ravioli een heerlijke halfharde schapenkaas, want de kaas bepaalt de smaak van je gerecht. Ga naar een kaaswinkel in je buurt en laat je adviseren.”
Jolien’s favoriete pastarecepten
Doordeweekse pasta van Jolien: pastaschelpen met spinazie, mascarpone en tomatensaus
Jolien: “Deze pasta gaat al mee sinds mijn kindertijd. Ik maakte hem als mijn moeder geen tijd had om te koken en mijn broers waren er verzot op.”
Weekendpasta van Jolien: lasagne met geroosterde pompoen en gekaramelliseerde venkel
Jolien: “De enige pasta die ik af en toe zelf maak, zijn lasagnevellen. Daar komt niet te veel geknutsel bij kijken en is het meest haalbaar voor een onhandig kuiken als ik.”
Volg Libelle Lekker op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!