Meest recente artikelen

6 tips voor de allerbeste pannenkoeken

Perfectioneer je pannenkoeken

6 tips voor de allerbeste pannenkoeken Artikel

Staan er vandaag pannenkoeken op het menu? Met onze 6 ultieme tips maak je er de beste stapel van je leven van!

1. Maak je beslag altijd zelf

't Is helemaal niet moeilijk, het duurt niet lang en ze zijn áltijd lekkerder dan die uit een pakje. Gebruik ons basisrecept, en je zit sowieso goed.

 

2. Klop je beslag met de hand

Als je de mixer gebruikt, wordt je beslag erg taai. Plus: je traint er je armspieren mee ;-).

 

3. Laat je beslag een halfuurtje rusten

Zo krijgen je pannenkoeken een optimale textuur. Ondertussen kan jij een kopje koffie drinken en de nieuwste Libelle Lekker doorbladeren.

 

4. Gebruik liefst een gietijzeren pan en wat boter

Gietijzeren pannen hebben een dikke bodem en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Boter maakt de randjes dan weer krokant en goudbruin.

 

5. Wacht tot er bubbeltjes aan de bovenkant verschijnen en het beslag droog lijkt

Dan pas mag je de pannenkoek omdraaien. Wil je indruk maken op je gezelschap? Gooi 'm dan gerust in de lucht. Toch niet zo zeker van je acrobatische kunstjes? Gebruik dan een spatel.

 

6. Hou je stapel pannenkoeken warm in de oven op 75°C

Vind je dat pannenkoeken wel heel snel afkoelen? Geen nood: in een warme oven hou je ze op temperatuur.

 

Smakelijk!

 

In dit filmpje zie je nog eens hoe je 't aanpakt:

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen