Meest recente artikelen

Ilses kerstdiner voor twee

Feest voor twee

Ilses kerstdiner voor twee Artikel

Ook met z’n tweeën mag je er best een feestje van maken, vindt Libelle-chef Ilse. Ze geeft haar favoriete recepten voor een intiem etentje.

Ilse: "Wanneer ik met mijn man vier, maak ik het graag extra gezellig. Dat betekent: heel veel kaarsjes! Als je met twee bent, is het vanzelf intiemer en heb je meer aandacht voor de details. Ik neem meer tijd om de tafel mooi aan te kleden. Ook sfeervolle muziek mag niet ontbreken."

Cocktail: granaatappelspritz met champagne

De ideale start

Met een feestelijke cocktail zet je de avond goed in. Dat drankje mag eenvoudig en elegant zijn.

  • Laat het bruisen. Sprankelende cocktails zoals Bellini, Kir Royal of French 75 zorgen voor een feestelijke touch. De bubbels werken niet alleen verfrissend, maar stimuleren ook subtiel de eetlust.
  • Hou het licht. Vermijd cocktails met zware, romige ingrediënten. Ze zijn vullend en verminderen de eetlust. Licht alcoholische dranken, zoals een witte vermout met tonic of een prosecco-cocktail, zijn perfecte luchtige opties voor de start van je diner.
  • Geef al een voorproefje. Kies een cocktail die de smaken van de komende maaltijd complimenteert. Een lichte, citrusachtige cocktail past bijvoorbeeld goed bij een vismenu, terwijl een iets zwaardere, wat bitter smakende cocktail geschikt is voor vleesgerechten.

Hapje: glaasje met rode biet-rundertartaar en krokante serranoham

Makkelijk vooraf

De tartaar en de mayonaise kun je vooraf maken. Voeg de ham wel pas op het laatste moment toe, zodat die lekker knapperig blijft.

Voorgerecht: ravioli met boschampignons, pistacheroomsaus en truffel

 

Hoofdgerecht: gebakken tarbot met geroosterde honingwortelen, aardappelroosjes en sinaasappelboter

SOS vis

Bang om vis klaar te maken? Vergeet niet dat een etentje niet om culinaire perfectie draait. Bovendien zorgen onze tips voor een pak minder stress.

  • Zorg ervoor dat de vis goed droog is door hem voorzichtig droog te deppen met keukenpapier. Dit helpt om het vel knapperig te krijgen.
  • Bak de tarbot eerst op de velkant op middelhoog vuur tot het vel knapperig is en de vis bijna gaar (ongeveer 70-80% van de totale baktijd). Draai de vis voorzichtig om en bak hem nog een minuut of twee op de andere kant tot hij helemaal gaar is.
  • Net als bij vlees laat je de vis een paar minuten rusten na het bakken. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen, wat resulteert in een sappige en smaakvolle vis.

Dessert: frangipane van hazelnoot met peer, chocolade en crumble

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen