Daarom heb je een barbecuestarter nodig
Hete kolen in 1-2-3!
Niets zo vervelend als veel honger en zin in barbecue hebben en moeten wachten tot die warm genoeg is. Met een barbecuestarter heb je in zo'n dertig minuten hete kolen, handig!
Een barbecuestarter of brikettenstarter is vergelijkbaar met een kleine schoorsteen: het is een buisje waar je kolen in stopt en aansteekt. Je warmt er op zo'n dertig minuten tijd kolen in op, die je nadien op je barbecue legt. De barbecue aansteken wordt zo dus heel simpel.
Hoe gebruik je het?
- Stap 1: vul de barbecuestarter voor de helft tot driekwart met houtskool of briketten.
- Stap 2: leg enkele aanmaakblokjes op je barbecue en steek ze aan.
- Stap 3: plaats de barbecuestarter over de brandende aanmaakblokjes.
- Stap 4: wacht zo'n 20 à 30 minuten tot de kolen in de barbecuestarter een witte kleur krijgen.
- Stap 5: giet de kolen voorzichtig over je barbecue. Zorg dat je met je rug naar de wind staat!
Behalve de kokervariant van de houtskoolstarter, bestaan er ook een elektrische barbecuestarters. Die hebben een roestvrij verwarmingselement dat je tussen de kolen legt om ze zo warm te laten worden.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!