Courgette grillen: hoe doe je dat?
Voor die heerlijk gegrilde smaak.
Een courgette smaakt nog zo lekker als je 'm even laat grillen. Maar hoe doe je dat best? En hoe krijg je die gegrilde smaak lekker in je groente? We helpen je even.
Courgettes zijn een veelzijdige groente waar je heel wat kanten mee op kunt. Van courgetti tot een heerlijke soep, één ding is zeker: courgette smaakt altijd. Zo is ook een gegrilde courgette de ideale toevoeging aan veel gerechten, als bijgerecht of als pronkstuk van je hoofdgerecht. Wij tonen je even hoe je daar best aan begint.
Stap voor stap
1. Snij de uiteindes van de courgette.
2. Snij de courgette in plakjes.
3. Bestrijk de plakjes met olijfolie.
4. Leg de plakjes in de hete grillpan.
5. Gril op een hoog vuur, tot ze lijntjes krijgen.
6. Draai de schijfjes om na ongeveer 1 minuut.
7. Gril de andere kant opnieuw voor ongeveer 1 minuut.
Bekijk de video
https://youtube.com/watch?v=Lb7Xpp3DKAI%3Fsi%3DLTw8qDjj2XK3KPSc
Ga aan de slag met deze recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!