Hoe lang moeten ribbetjes op de barbecue?
En brochettes? En vis?
De ideale gaartijden voor al dat lekkers op de barbecue op een rij. Want timing is alles!
Niks zo vervelend als vlees dat vanbinnen nog niet gaar is, of vis en hamburgers die helemaal uitgedroogd zijn. Daarom is het goed om als je gaat barbecueën deze gaartijden bij de hand te houden. En een thermometer – want net als bij gaartijden voor de oven, zijn ook gaartijden voor de barbecue slechts een indicatie. Veel hangt namelijk af van hoe lang het vlees al uit de koelkast ligt, hoe dik het stuk is, hoe warm de barbecue…
Een handig lijstje
Brochettes:
- van rund: 2 minuten aan elke kant
- van varken en kip: 5 minuten aan elke kant
Maïs: 10 minuten, en regelmatig omdraaien
Vis: 5 tot 7 minuten aan elke kant
Barbecueworst: 5 tot 7 minuten aan elke kant
Kippenbil: 30 minuten aan elke kant
Ribeye: 2 minuten aan elke kant
Steak: 2 minuten aan elke kant voor een steak van 1,5 cm dik, saignant
Hamburger: 5 tot 7 minuten aan elke kant
Ribbetjes: 7 minuten aan elke kant