Met dit trucje blijft je vlees of vis niet aan de barbecue plakken
En het is nog lekker ook!
Een lekker stukje vlees of vis op de barbecue kan enorm smaken, maar als je even niet oplet kan het al snel aan de rooster blijven plakken. Heel vervelend, maar er is gelukkig wél een goede oplossing voor. Die bovendien ook nog eens lekker is!
Nee, je hebt geen fles olie of aluminiumbakjes meer nodig om ervoor te zorgen dat je vlees vlotjes van de rooster komt. Het enige wat je in huis moet halen, is een citroen. Echt!
Zo ga je te werk
- Snij een citroen in schijfjes en leg 'm op de barbecue.
- Leg daar bovenop je vlees of vis laat het rustig garen.
- Zo eenvoudig is het: je stukje zal niet langer aan de rooster plakken én het zal een heerlijke smaak krijgen.
Andere lekkere combinaties zijn:
- sinaasappel en eend
- pompelmoes en varkensvlees
- scampi en limoen