Herfsttopper: knapperige appelchips met kaneel
Snel klaar!
Origineel, verrassend én gezond: appelchips met kaneel! Misschien heb je ze al eens geproefd, maar nog nooit zelf gemaakt. Wist je dat het eigenlijk heel makkelijk is? Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig!
Oké, appelcake, –taart en ander gebak met appelen is ook niet te versmaden. Maar appelchips met kaneel is een snack waar je nu eens echt van kunt blijven eten. Niet alleen omdat het zo ongelofelijk lekker is, maar ook omdat het gewoon heel gezond is. Extra leuk is dat het maar vijf minuten werk vraagt (oventijd niet inbegrepen) en je de ingrediënten vast al in huis hebt. Zeker proberen dus!
Zo maak je appelchips met kaneel
Nodig
Bereiding
- Verwarm de oven op 90 graden.
- Snij de appels in dunne schijfjes. Leg ze in een kom en doe de suiker en de kaneel erbij. Meng goed en zorg ervoor dat elk schijfje bedekt is.
- Leg de appeltjes apart op de ovenrooster zodat ze elkaar niet overlappen.
- Bak ze voor 2-3 uur, tot je ziet dat ze mooi gedroogd zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.
- Geniet, en deel het resultaat zeker in onze Libelle Lekker kookclub op Facebook!
Dol op appelchips met kaneel? Probeer ook eens deze recepten
Als deze appelchips bij jou in de smaak vallen, dan zullen ook deze variaties op het topduo je hart kunnen veroveren. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!