Zelf maken: klaaskoeken met chocopasta
Heerlijk bij een tas warme chocolademelk
Klaaskoeken zijn in sommige delen van het land een échte Sinterklaastraditie. Ook zin in zo'n lekkere klaaskoek? Je hoeft er niet voor naar de bakker: wij hebben het recept!
De kans is groot dat je al gehoord hebt van klaaskoeken (ook wel 'peeties' of een 'mantepeir(d)en' genoemd): lekker zoete en zachte koeken van een sandwichachtig deeg. Zoals de naam doet vermoeden, worden ze vooral rond 6 december gegeten. In de streek rond Kortrijk en Frans-Vlaanderen vind je ze ongetwijfeld bij de bakker, en ook in Oost-Vlaanderen worden ze steeds populairder. Maar hé: natuurlijk kun je ze ook gewoon zélf maken. De ideale traktatie voor het Sint-ontbijt, als je 't ons vraagt. En het wordt éxtra feestelijk met een pot zelfgemaakte chocopasta.
Zo doe je het
Hier vind je het recept
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!