Waarom appelcrumble een ideaal dessert is als je bezoek krijgt
Het makkelijkste dessert ooit!
Gasten zijn altijd zo onder de indruk van appelcrumble ... en tegelijk weet iedereen hoe simpel dat recept is, toch?
Onverwachts bezoek over de vloer? Of geen fut meer om nog over een dessert na te denken? Appelcrumble to the rescue! Makkelijk, snel en onweerstaanbaar lekker. Wij geven je drie redenen waarom crumble bovenaan ons favorietenlijstje prijkt.
1 Het is een snel dessert
We hebben het getimed, het deeg voor crumble is in 5 minuten gemaakt. Het enige waar een beetje tijd in kruipt, is het snijden van de appels (of ander fruit). En je moet wel eventjes wachten tot hij uit de oven komt, natuurlijk.
Onze tips:
- Appels kun je supersnel snijden, we leggen je hier uit hoe.
- Overrijp fruit in de fruitmand? Snij het in stukjes en vries ze in. Ideaal om te gebruiken in je crumble, of in een smoothie.
- Moet het echt snel gaan, gebruik dan je diepvriesfruit: zo verlies je geen tijd met het snijden. Ontdooi het fruit goed op voorhand en laat goed uitlekken in een vergiet. Zo vermijd je dat de crumble waterig wordt.
2 Je kunt appel met veel combineren
Wij kennen geen mensen die geen appels lusten, jij wel? Het is een fruitsoort die bij iedereen in de smaak valt en bovendien hoeven appels geen lange weg af te leggen naar ons land: ze worden gewoon hier geteeld! De appels in een crumble kun je bovendien prima combineren met andere vruchten, zoals bessen en peren. Onze lievelingscombinatie? Dat is een crumble van appel en rabarber. De zure rabarber past zo goed bij dat zoete, boterige korstje! Probeer ook eens wat havermout of gehakte noten door het crumbledeeg te mengen: dat maakt het lekker krokant en bijzonder. Ook de smaak van speculaas past prima bij appelcrumble.
Probeer deze combinaties eens:
3 Crumble + appeltaart? Yes!
Crumble op een appeltaart? Dat klinkt niet alleen als het beste van twee werelden, het ís het gewoon ook. Werk een mooie zelfgemaakte appeltaart af met wat knapperige crumble, en je scoort gegarandeerd aan de dessertentafel. Mag het wat meer zijn? Serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
Probeer deze recepten:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!