Cannelloni vullen? Zo gaat het vanzelf
Handig trucje!
Vind je cannelloni vullen maar een onhandige bedoening? Met dit trucje gaat het als vanzelf.
Superlekker, zo'n cannelloni recht uit de oven, maar die buisjes vullen… Zie jij daar ook tegenop? Volg dan onze methode om met een minimum aan morsen je cannellonipijpjes te vullen.
Cannelloni vullen, zo doe je het
1 Doe eerst een laagje van je saus (meestal tomatensaus) in een ovenschaal. De pastabuisjes moeten straks garen in de saus.
2 Maak je vulling klaar. Hang een spuitzak zonder spuitmondje (of met eentje met een grote opening) over een maatbeker om 'm te kunnen vullen zonder te veel te morsen. Doe de vulling in de spuitzak.
3 Zet enkele cannellonibuisjes rechtop in de ovenschaal. Je hoeft ze niet voor te koken! Draai de spuitzak toe en spuit in elk buisje voldoende vulling. Leg de cannelloni neer in de saus.
4 Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met kruiden en kaas naar keuze.
5 Bak de cannelloni in de oven volgens de aanwijzingen in het recept.
TIP: Bij een vulling die uit grovere stukjes bestaat (bijvoorbeeld gebakken champignons) kun je beter een koffielepeltje gebruiken om de buisjes te vullen.
Bekijk ook dit filmpje
… en probeer deze recepten!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!