Zomerproject: groenten opleggen
Extra lang genieten
Frisse ingemaakte groentjes maken van elke boterham een feest. Bovendien tillen ze je aperoplank naar ongekende hoogtes. En het leukste: het is echt niet moeilijk.
Brandschone bokalen
Wie groenten oplegt, werkt het best zo steriel mogelijk. Zorg dus voor brandschone bokalen.
Stap 1: Spoel de bokalen, de deksels en het rubber in heet water met afwasmiddel of zuiveringszout. Laat ze vervolgens omgekeerd uitlekken op een schone keukenhanddoek.
Stap 2: Steriliseer de potten door ze tien minuten in kokend water te leggen. Of zet ze in de vaatwasser en maak ze schoon op het heetste programma.
Stap 3: Vul de bokalen als ze nog warm zijn. Zorg dat je niet morst op de randen. Een trechter is een aanrader.
Wecken: zo bewaar je ze nog langer
Doe de groenten in een weckpot met rubbertje en klem en zet de bokalen na het vullen nog 20 minuten in een ruime pot met kokend water op het vuur. Zo kan alle lucht eruit en dood je mogelijke bacteriën. Laat afkoelen. Bij het afkoelen zorgt het rubbertje voor een luchtdichte sluiting. Zo kun je ze tot een jaar houden! Plak er voor de zekerheid een etiketje op.
Aan de slag
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!