Moet je nú proberen: toast van zoete aardappel
Supersnel en lekker gezond
Geen brood in huis maar wel zin in toast? Dan gebruik je toch gewoon een zoete aardappel? Jep, dat lees je goed: wij zijn helemaal weg van zoeteaardappeltoast.
Toast van zoete aardappel?
Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, maar als je geen brood wilt, kunt of mag eten (omdat je een koolhydraatarm dieet volgt, bijvoorbeeld), dan is een geroosterd plakje zoete aardappel een prima alternatief. Zo'n toast van zoete aardappel smaakt lekker zoet en kruidig, is op 1-2-3 klaar en voorziet je meteen ook van vitamines en mineralen. Bovendien zitten zoete aardappelen vol vezels en bevatten ze weinig vet.
Hoe doe je het?
1. In de oven
- Snij de zoete aardappel in plakken van zo'n centimeter dik. Je hoeft 'm niet te schillen, maar dat kan wel.
- Besprenkel met wat olijfolie en bak 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C, zoals Sandra Bekkari het doet in dit recept.
- Besmeer of beleg met je favoriete topping.
2. In de broodrooster
- Snij de zoete aardappel in de lengte in plakken van zo'n 0,5 cm dik. Ook hier is schillen niet noodzakelijk.
- We raden niet aan om de plakjes in te smeren met olie; als die in contact komt met de verwarmingselementen in je broodrooster kan dat erg gevaarlijk zijn.
- Rooster de plakjes op de hoogste setting en herhaal tot ze gaar zijn.
- Besmeer of beleg met je favoriete topping.
Lekkere toppings
- Rodebietenspread en verkruimelde feta
- Garnaalsalade en radijsjes
- Roerei en krokante pancetta
- Pesto en zongedroogde tomaatjes
- Chocopasta en banaan
- Pecannotenpasta en gedroogde veenbessen
- Rode vruchten en ahornsiroop
- …
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!