Moet je proberen: gehaktbrood in de airfryer
Lekker sappig
Gehaktbrood in de airfryer, heb je dat al eens geprobeerd? Het resultaat zal je ongetwijfeld helemaal overtuigen. Hieronder leggen we uit hoe je eraan begint.
Gehaktbrood in de airfryer
Gehaktbrood in de airfryer? Ja hoor, dat kan! Voor een zalig warm vleesbroodje met krieken hoef je niet per se je oven te gebruiken: de heteluchtfriteuse klaart die klus net zo goed! Het duurt niet lang, je hebt weinig opkuiswerk achteraf en het resultaat is zalig mals en sappig.
Wat heb je nodig?
Opgelet: de grootte van je fricandon is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je airfryermandje. Hou daar zeker rekening mee en pas de porties indien nodig aan.
- 400 g gehakt (naar keuze, wij kiezen liefst voor varken-kalf)
- 1 klein ei
- 1,5 el paneermeel
- gesmolten boter
- peper en zout
Zo doe je het
- Verwarm je airfryer voor op 180 graden.
- Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout en vorm het gehaktbrood.
- Hou je van een extra krokant korstje? Korst je gehaktbrood dan eerst kort aan in een hete pan.
- Leg het vleesbroodje in een ovenbestendig schaaltje dat in je airfryer past. Heb je dat niet? Bedek het rooster dan met een laagje bakpapier of aluminiumfolie.
- Bestrijk de bovenkant van het gehaktbrood met wat gesmolten boter.
- Laat het broodje 25 minuten bakken.
- Check of je vleesbrood klaar is door er met een priem in te prikken. Komt er helder vocht uit het fricandonnetje? Dan is het klaar.
- Laat 10 minuten rusten en val aan!
Méér gehaktbroodtips
Welk gehakt gebruik je best, welke kruiden kun je zoal toevoegen en hoe maak je verrassingsvleesbrood? Je ontdekt het allemaal in dit artikel:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!