Gezonde aperoplanken om de hele zomer lang zalig te aperitieven
Smullen zonder schuldgevoel
Aperoplanken zijn hot, dat had je vast al gemerkt. Maar vaak is wat erop ligt ook erg calorierijk. Wij vulden drie planken met gezonde hapjes (en, toegegeven, ook wat verwennerijtjes). Laat het smaken!
Heerlijk royaal met fijne charcuterie
Met homemade carpacciotapenade, spiesjes met serrano, brie en appel, rosbiefrolletjes met asperges en basilicumcrème, krokante kipballetjes en een paprikadip kun je al eens uitpakken! Leg er nog wat gekochte fijne charcuterie, rauwe groentestengels en fruit zoals druiven, aardbeien en frambozen bij en het apero kan lekker lang duren.
Dit maak je zelf:
Lichte aperoplank met lekkers uit de zee
Crostini met zalm, groene asperges en avocado, komkommerrolletjes met tonijnsalade, rillettes van gerookte makreel, scampispiesjes met dillesausje en sushiballetjes: het ene hapje klinkt nog lekkerder dan het andere. Met sardines in olijfolie en kant-en-klaar gemarineerde ansjovisjes maak je er een smaakvolle plank van. Leg er zeker ook wat kerstomaatjes, radijzen en augurkjes bij.
Dit maak je zelf:
Zalig zuiderse aperoplank met vegetarische hapjes
Zo origineel, deze wortelhummus met naanbrood! Ook de burratini met korianderolie, gegrilde groenten, meloen-mozzarellaspiesjes met rucolapesto en tomatentapenade met broodstengels zijn om vingers en duimen bij af te likken. Vul deze vegetarische plank nog aan met kaas, druiven en noten. Succes gegarandeerd!
Dit maak je zelf:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!