Meest recente artikelen

Het feestmenu van de Libelle lekker-chefs

Onze favorieten

Het feestmenu van de Libelle lekker-chefs Artikel

De Libelle Lekker-chefs staan te popelen om hun feestmenu voor te stellen. Zoals je onze chefs kent: zonder dure producten en met makkelijke gerechten die je vaak al vooraf kunt maken. Ze serveren stuk voor stuk een fantastisch diner. Laat je dus zeker inspireren.

Ben je dol op seizoensproducten zoals Jolien Hens, een efficiënte keukenprinses zoals culi-coördinator Sofie Doms, ben je net zo gek op vis als Ilse D'Hooge of kook je net als Natalie Peeters graag lekkers voor het hele gezin? De culinaire gezichten van Libelle inspireren je graag met een feestmenu waar je je vast helemaal in kunt vinden.

Op het feestmenu van de Libelle Lekker-chefs

Een makkelijk en snel voor- of hoofdgerecht, plus verrukkelijke dessertjes: mix en match je persoonlijke feestmenu bij elkaar met jouw favoriete gerechten. Wil je nog meer inspiratie? Hier vind je meer dan 100 kerstmenu's om uit te kiezen. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

feestmenu libelle

Voorgerecht

Ga je voor de feestelijke zeeduivel met pastinaak-truffelcrème en groentechips van Ilse? Of worden het de schattige bladerdeegroosjes met gepofte rode biet, geitenkaascrème en walnoten van Jolien? Zie je het mooie glaasje met kingkrab, avocado en pompelmoes van Sofie wel zitten? Of zet jij toch die sanaproof caesarsalade met parelhoen, gebakken bospaddenstoelen en misodressingvan Natalie op de feestdis?

Je merkt het al aan deze recepten… Het zou wel eens heel goed kunnen dat het voorgerecht de favoriete gang van het diner is voor onze Libelle Lekker-chefs.

Soepen

Natalie kiest voor aardpeersoep met kruidenolie en minifocaccia’s, Sofie maakt pastinaaksoep met appel en een wolkje melk. Ilse gaat uiteraard voor een soepje met Sint-jakobsvrucht, een vichyssoise van waterkers. Jolien pimpt dan weer haar zelfgemaakte kippenbouillon tot een feestelijke kerstsoep. Welke feestsoep zet jij op tafel?

Hoofdgerechten

De ossobuco van Ilse kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Jolien kiest voor een vispannetje met venkelpuree en kruidenkorstje. Natalie maakt een vegetarisch hoofdgerecht: hasselbackpompoen met gekaramelliseerde noten en citrusquinoa. En Sofie serveert kalkoengebraad met wintergroenten, klaargemaakt op één bakplaat. Stuk voor stuk topgerechten die zullen schitteren op jouw feesttafel.

Desserts

Je feestmenu afsluiten doe je met een knaller van een dessert – duidelijk hét hoogtepunt van het feestmenu voor de gasten van onze Libelle Lekker-chefs. Voor Ilse is dat haar befaamde no bake wittechocoladetaart met havermout en besjes. Jolien kiest dan weer voor een frisse citruscarpaccio met mascarponeroom en karamel. Natalie pakt uit met haar succesnummer: citroentaartjes met meringue en pistaches. Bakwonder Sofie pakt traditiegetrouw uit met een hoge kerstbiscuit met advocaat.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen