Meest recente artikelen

Kun je een ei koken in de waterkoker?

Het kan!

Kun je een ei koken in de waterkoker? Artikel

Ben je ooit al eens in een situatie terecht gekomen waarin je geen toegang had tot een fornuis, maar wel heel graag een gekookt eitje wilde? Of wil je misschien eens heel snel een lekker ontbijtje op tafel toveren, zonder al te veel gedoe? Dan kun je je eieren voortaan klaarmaken in de waterkoker. Hoe je dat juist doet en waar je op moet letten, lees je hier.

Waterkokers zijn razendsnel en energie-efficiënt. Ze zijn gemaakt om water snel aan de kook te brengen en dat is precies wat je nodig hebt om een ei te koken. Bovendien heeft bijna iedereen een waterkoker in huis, waardoor het een handige keukenhulp is, zelfs voor meer dan alleen thee. En laat ons eerlijk zijn, het idee om een ei in een waterkoker te koken is gewoon een beetje avontuurlijk, toch?

Zo doe je het

  • Vul de waterkoker met water. Begin met het vullen van je waterkoker met genoeg water om je ei volledig onder te dompelen. Je wilt dat het water minstens een paar centimeter boven het ei uitkomt, zodat het gelijkmatig kookt.
  • Voeg het ei toe. Plaats je ei voorzichtig in de waterkoker. Let op dat het ei niet tegen de verwarmingsspiraal van de waterkoker ligt, vooral als je waterkoker zo'n spiraal heeft. Dit kan schade aan zowel het ei als de waterkoker veroorzaken.
  • Zet de waterkoker aan. Zet de waterkoker aan en laat het water aan de kook komen. De meeste waterkokers slaan automatisch af zodra het water kookt, maar dat is geen probleem. Laat het ei gewoon in het hete water zitten, zodat ze nog wat verder kunnen garen. Voor een zachtgekookt ei laat je het zo'n 4-5 minuten staan, voor een medium ei 6-7 minuten, en voor een hardgekookt ei 8-10 minuten.
  • Laat het ei afkoelen. Zodra je tevreden bent met de kooktijd, giet je het hete water uit de waterkoker en vervang je het door koud water. Dit stopt het kookproces en maakt het ei makkelijker om te pellen.

Waar je op moet letten

Hoewel het proces eenvoudig is, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Gebruik geen waterkoker met een open verwarmingsspiraal, dit kan leiden tot breuken in het ei of zelfs beschadiging van je waterkoker. Probeer ook niet te veel eieren tegelijk te koken; één of twee is meestal het veiligst. Zorg er ook voor dat er geen kalkresten in de waterkoker zitten, je wilt namelijk niet dat de bacteriën zich op je eieren gaan hechten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen