Meest recente artikelen

Duidelijk antwoord: is het zinvol om een ontgiftingskuur te volgen om je lever te reinigen?

Karolien Olaerts geeft het antwoord

Duidelijk antwoord: is het zinvol om een ontgiftingskuur te volgen om je lever te reinigen? Artikel

Overweeg je een ontgiftingskuur voor je lever? Wij vroegen aan Karolien Olaerts of dit nuttig is.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: is het zinvol om een ontgiftingskuur te volgen om je lever te reinigen?

Het antwoord van Karolien

"Nee. De (vaak erg dure) 'ontgiftingskuren' die via advertenties aangeprezen worden, doen je geloven dat jouw lever gereinigd moet worden. Je lever kan echter perfect zijn plan trekken. Het orgaan heeft als taak schadelijke lichaamsvreemde stoffen zoals alcohol af te breken. Dat is dan ook iets wat je wel voor je lever kunt doen: minder alcohol drinken."

Het is belangrijk te beseffen dat er op dit moment nagenoeg geen controle, noch regelgeving is over de samenstelling en werking van supplementen. Bovendien worden sociale media gebruikt om reclame te maken: opnieuw een ruimte waar weinig tot geen regels gelden over wat er wel en niet geclaimd mag worden. Het perfecte speelveld dus voor mensen die niet jouw gezondheid, maar wel persoonlijk financieel gewin als doel hebben."

Mocktails

Wil je minder alcohol drinken en ben je op zoek naar een lekker alternatief? Probeer deze mocktails uit.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen