Meest recente artikelen

Een gezond schooljaar: wat steek je het best in de brooddoos van je kind?

Karolien Olaerts geeft handige tips.

Een gezond schooljaar: wat steek je het best in de brooddoos van je kind? Artikel

Elke dag opnieuw die brooddoos vullen... Is je inspiratie soms zoek? Met deze tips van Karolien Olaerts denk je out of the box!

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. Vandaag vragen we haar: wat steek je het best in de brooddoos van je kind?

Het antwoord van Karolien

"Drie dingen zijn hierbij even belangrijk. Ten eerste: de inhoud van de brooddoos moet (gedeeltelijk) voedzaam en vullend zijn. Ten tweede: je kind moet er iets van willen eten zodat het niet met honger van tafel gaat. En ten derde: je moet er jezelf niet te veel werk en stress mee op de hals halen."

"Zoek het niet te ver: boterhammen zijn een prima keuze. Ga voor volkorenbrood en kies een voedzaam beleg zoals notenpasta (pindakaas, amandelpasta, gemengde noten-pasta…), hummus of kaas. Een portie groenten kun je makkelijk invullen met wat rauwkost: wortelstaafjes, minikomkommers, kerstomaatjes… Veel kinderen eten ze met plezier, niet in het minst omdat het groenten zijn die hun crunch en kleur goed bewaren in een brooddoos. Komen de groenten steeds onaangeroerd terug, ga dan voor fruit. Geef indien mogelijk wel nog een enkel stukje groente mee, je weet nooit wanneer je kind er klaar voor is om toch wat te proeven. Nog enkele dingen die het hier thuis erg goed doen en die mij weinig tijd en moeite kosten: olijven, kikkererwten, gekookte pasta, in reepjes gesneden omelet, Mini Babybel en noten. Het is overigens helemaal oké om een formule te verzinnen die voor jou en je kind werkt en die dan eindeloos te herhalen. Je brooddozen hoeven niet origineel of picture perfect te zijn."

Inspiratie

Heb je tijd en zin om originele boterhammen te maken? Doe hier inspiratie op.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen