Mosselen op de barbecue
Als hapje of in een lekkere papillot
Barbecueën en mosselen eten: wij houden van allebei. En gelukkig hoeft het een niet zonder het ander, want mosselen zijn heerlijk op de barbecue. Hoe maak je ze klaar? Dat ontdek je hier.
Heerlijke hapjes
Mosselen zijn een ideaal barbecuehapje. Zo zijn ze bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met ham. Laat de mosselen op voorhand openkoken. Haal ze uit de schelp en wikkel er een plakje gedroogde ham rond. Prik ze op een spiesje en leg ze een paar minuten op de grill. Zalig!
Of laat ze op voorhand openkoken, haal de mosselen uit de schelp en leg ze er terug in, samen met een klein klontje zelfgemaakte kruidenboter. Even laten smelten op de barbecue en mmmh!
Mag het wat meer zijn?
Je kunt ook grotere mosselgerechten klaarmaken op de barbecue. Alles wat je nodig hebt, is aluminiumfolie, aluminium bakjes of een wokpan.
Hou het lekker basic en leg de mosselen in een bodempje wijn naast elkaar in een bakje dat je afdekt met wat folie. Als ze open zijn, strooi je er wat gehakte kruiden over. Simpeler kan niet!
Of maak een papillotje met mosselen: heerlijk met kokosmelk, gember en citroengras. Of met de smaakmakers van jouw keuze.
Eén gouden regel
Je ziet het, met mosselen op de barbecue kun je alle kanten uit. Er is eigenlijk maar één ding waar je op moet letten: laat ze vooral niet te lang op het vuur liggen, daar worden ze taai van.
3x heerlijke mosselen op de bbq
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!