Pannenkoeken bakken: zo doet Ilse dat!
De trucjes van de chef
Hoe bakt Libelle-chef Ilse pannenkoeken? Ontdek hier haar basisrecept én haar andere recepten. Dat wordt een fantastisch pannenkoekenfestijn!
Met vragen over pannenkoeken moet je bij Libelle Lekker Chef Ilse D'Hooge zijn. Hier verzamelden we haar tips en ultieme recept voor een geslaagd pannenkoekenfestijn.
Pannenkoeken van Ilse: het basisrecept
- 500 ml melk
- 200 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 30 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Zo doe je het
- Klop eerst een deel van de bloem door de eieren voor je de melk en de suiker toevoegt. Zo krijg je geen klontertjes in het beslag.
- Voeg vervolgens de rest van de bloem toe en laat het beslag minstens een halfuur rusten.
- Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje boter.
De ultieme tip voor gebonden en zachte pannenkoeken
Evy: "Als ik zelf pannenkoeken bak, blijven ze nooit heel in mijn pan. Ik heb het al enkele keren geprobeerd, maar ze vallen steeds weer uit elkaar bij het omdraaien. Wat doe ik fout?"
- Los voor de bovenstaande hoeveelheden 1 el vanillepuddingpoeder op in wat koude melk.
- Roer het papje door het beslag.
- Bak de pannenkoeken goudbruin in een beetje boter.
Nog meer pannenkoeken van Ilse
Heb je het basisrecept onder de knie en wil je iets anders proberen? Ook deze recepten komen uit Ilses repertoire. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!