Koken met kastanjechampignons: 10 recepten
Minstens even lekker als de Parijse champignon
Laat de klassieke Parijse champignons eens staan en ga voor die bruine kastanjechampignons.
Daarom koop je ze
- Kastanjechampignons bevatten veel minder vocht dan witte champignons en zullen minder slinken tijdens een bereiding. Daardoor zijn ze ook extra vullend en zorgen ze langer voor een verzadigd gevoel.
- Kastanjechampignons zijn erg voedzaam. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten, mineralen en vitamines.
Zo bereid je ze
Bak ze kort op een krachtig vuur. Zo krijgen ze extra veel smaak. Knoflook en peterselie doen het altijd goed als smaakmaker bij champignons.
Lees ook …
- Hoe maak je champignons schoon?
- Zo bak je de perfecte paddenstoelen
- Hoe maak je champignonsaus?
- Zo maak je zelf gedroogde paddenstoelen
- Paddenstoelen klaarmaken: 5 dingen die je moet weten