8x trio van tomaat, courgette en aubergine
Dé ultieme smaakcombinatie
Er zijn maar weinig combinaties die zo goed werken als tomaat, courgette en aubergine. Dit gouden drietal brengt zomaar de zon op je bord. Deze 8 recepten met tomaat, courgette en aubergine zijn bovendien volgens de principes van Pascale Naessens.
Waarom houden we zo van tomaat, courgette en aubergine?
Tomaat is een allrounder in de keuken: wedden dat je er altijd wel in huis hebt – hetzij vers, hetzij in blik? Er zijn heel veel recepten waar tomaat in wordt gebruikt. Tomaat zorgt voor een lichtzure toets, maar smaakt als je 'm lang genoeg laat stoven ook wat zoet.
Courgette is nog zo'n makkelijke groente: je hebt er weinig voorbereiding aan (gewoon de uiteinden eraf, schillen hoeft niet) én in de zomer is ze er in overvloed. Courgette is redelijk neutraal van smaak en kun je daardoor met veel andere groenten en smaakmakers combineren.
Aubergine is misschien iets minder bekend en geliefd, al begint dat – mede door het succes van chefs uit het Midden-Oosten zoals Yotam Ottolenghi – te veranderen. Aubergine bevat veel vezels, vocht, vitaminen, mineralen en antioxidanten en weinig koolhydraten en calorieën. Het is dus een gezonde aanvulling op je vertrouwde groenten.
Bovendien worden deze groenten ook bij ons veel geteeld, ze hoeven dus niet per se van ver te komen.
Lees ook …
- Te veel tomaten? Dit maak je ermee
- Al jullie vragen over courgette beantwoord
- 20 nieuwe recepten met tomaat
- Onze beste recepten met aubergine
- Eten à la Pascale Naessens: zo begin je ermee