12x zalig koken met paksoi
Onze Belgische kolen zijn niet te versmaden, maar dit oosterse exemplaar is ook een heuse topper. Paksoi is perfect in een salade, noedelsoep of wok.
Aan de slag met paksoi
- Kopen: Zijn de steel en het blad gaaf en fris, dan is de groente kraakvers. Behandel hem voorzichtig want ze is erg gevoelig.
- Bewaren. Een hele paksoi kun je drie dagen tot een week in de koelkast bewaren, maar hij is het lekkerst wanneer je hem meteen verwerkt. Invriezen kan ook, als je de koolbladeren eerst twee minuten blancheert. Zo behoud je de vitamines.
- Bereiden. Verwijder altijd eerst een klein deel van de onderkant, zodat de bladeren loskomen. Spoel daarna schoon met water. Paksoi heeft een erg korte bereidingstijd. De stelen hebben een langere gaartijd dan de bladeren. Voor de perfecte bite, gaar je eerst de stelen en daarna pas de bladeren. Die laat je slinken zoals spinazie. De groente is het lekkerst als je hem kort roerbakt. Zo blijft hij lekker knapperig. Je kunt hem ook rauw gebruiken, blancheren, stoven of stomen.
Lees ook …
- Ken je kolen
- Wokken doe je zo
- Dit zijn dé smaakmakers als je oosters kookt
- Gek op de Thaise keuken: 20x heerlijke recepten
De lekkerste recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!