Appelflap: deze topper van bij de bakker maak je ook makkelijk zelf
Breng de bakker in jezelf naar boven!
Appelflappen: herfst in een goudbruin korstje! Knapperig bladerdeeg, gevuld met sappige appelen en een vleugje kaneel, meer moet dat niet zijn! Of je ze nu serveert als tussendoortje, bij de koffie, of gewoon omdat het kan, appelflappen brengen altijd dat gezellige, huiselijke gevoel!
Lees ook …
- Onze 10 ultieme tips voor het lekkerste appelgebak
- De 50 recepten met appel die je deze herfst zeker moet maken
- Appelcake: deze recepten zijn de sleutel tot succes
- 12x gezond appelgebak
- Verrassende recepten met appel: deze toppers wil je nu proberen
Het geheim van de perfecte appelflap
Dat zit 'm in de appel. Voor de beste appelflappen gebruik je Elstar of Jonagold. Beide zijn absolute toppers als het aankomt op smaak en textuur. Elstar heeft een heerlijke friszoete smaak en blijft mooi stevig tijdens het bakken, zodat je een lekkere beet hebt in je appelflap. Jonagold, een echte Belgische favoriet, is iets zachter en sappiger, met een subtiel zoetzuur karakter dat fantastisch samengaat met het krokante bladerdeeg en een snufje kaneel.
Dus vul je huis met die zalige geur van versgebakken appelflappen en ga aan de slag met deze heerlijke recepten. Geniet ervan, want voor je het weet, zijn ze op!