Gebraden kip versnijden: zo doe je het
Het is helemaal niet zo moeilijk!
Hmmm, er gaat niets boven de geur van een versgebraden kip! Ze klaarmaken is één, maar ze versnijden is twee. Een heel gedoe zou je denken, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een scherp mes en een beetje handigheid. Kijk maar even hoe het moet!
Kip is altijd een gezonde en lekkere optie waar je alle kanten mee uit kunt. Gegrild, gebakken, gebraden… je zou er spontaan van beginnen te watertanden! Gebraden kip vind je op de meeste markten, maar je kunt het net zo goed zelf doen. En het is zeker niet moeilijk, net als het versnijden ervan. Wij leggen je uit hoe je een gebraden kip best kunt versnijden.
Zo snij je een kip makkelijk in stukken
- Zorg ervoor dat je een scherp mes hebt. Wij gebruikten het vleesmes van Brabantia uit de Libelle Lekkershop.
- Leg de kip met de rugkant naar beneden op het werkvlak of op je snijplank.
- Snij de bouten los. Snij tegen het karkas door het kraakbeen heen en verwijder zo de bout. Doe hetzelfde aan de andere kant.
- Snij de vleugels los. Buig de vleugels naar buiten en snij midden door het kraakbeen van het gewricht.
- Leg de kip nu met de bovenkant naar boven. Neem één zijde van de kippenborst en snij langs het karkas naar beneden tot je de filet los hebt gesneden. Herhaal aan de andere kant.
- Je kip is versneden. Smakelijk!
Gebraden kip versnijden: zo doe je het
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.