Foodtrend gespot: barbecueën op hout
Heerlijk hout
Wie denkt aan barbecueën denk aan kolen, maar wat dacht je van barbecueën op hout? Deze houtsoorten geven je barbecuegerechten net dat tikkeltje extra.
Kersenhout
Wie graag een stukje vlees op de grill gooit, kan zeker eens experimenteren met kersenhout. Het geeft je vlees een lekker zoet en fruitig tintje.
Appelhout
Ook appelhout past perfect bij verschillende soorten vlees. Het hout zorgt voor een zachte, zoete toets.
Eikenhout
Eikenhout geeft een zachte smaak zonder nasmaak en is ideaal bij rood vlees, wild, vis en varken.
Esdoornhout
Bij elke soort vlees, is esdoornhout een goede optie. Deze zachte, zoete smaak vindt iedereen lekker!
Hickoryhout
Hickoryhout zorgt voor een sterke, baconachtige smaak, waardoor het perfect is om varkenvlees of ribbetjes op te bakken. Nog een lekkere marinade erbij en je hebt het perfecte gerecht voor vleesliefhebbers.
Olijfhout
Voor wie graag een stukje lam eet, is olijfhout een perfecte match. De smaak is kruidig en aards en past daarom niet alleen goed bij lam, maar ook bij varken, kip of vis.
Pecanhout
Een andere houtsoort die zorgt voor een zoete en zachte smaak is pecanhout. Lekker bij kalkoen en varken. Ook voor vegetariërs of kaasliefhebbers is dit een goede optie, aangezien het het ideale hout is om kaas op te laten smelten.
Beukenhout
Beukenhout heeft een neutrale smaak, maar is perfect om je gerechtje een mooi bruin-rood kleurtje te geven.