Zo maak je roze sushi
Bijna te mooi om op te eten!
Fan van sushi, maar nog meer van de kleur roze? Maak dan eens roze sushi: het ziet er niet alleen supermooi uit, maar het is vooral heel lekker!
En ondanks je het niet zou verwachten, is het ook nog eens makkelijk te maken. Het geheim van de kleur in de sushirijst is niets meer dan bietensap! Verder zijn het recept en de werkwijze exact hetzelfde. Proberen maar!
Roze sushi: zo maak je het
Ingrediënten
- 3 kopjes sushirijst
- 4 el rode bietensap
- 3 el rijstazijn
- 2 kl suiker
- Vulling naar keuze: zalm, komkommer, tonijn, avocado, surimi, …
- 4 norivellen
- Eventueel voor de afwerking: roze gember, sojasaus en wasabi
Bereiding
- Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
- Verwarm de rijstazijn in een pan. Laat de suiker en het bietensap erin oplossen. Voeg nog een snuifje zout toe.
- Roer het mengsel door de rijst.
- Snij de vulling van je sushi in dunne reepjes.
- Leg een norivel op een bamboematje, schep er wat rijst op en druk het met je vingers aan. Leg de vulling op de rijst en rol de sushi met het matje op.
- Plak de buitenste rand van het norivel vast door er met een klein beetje water overheen te strijken. Gebruik hiervoor je vinger, zoals de echte Japanners dat doen!
- Snij de sushirol in stukjes met een scherp met.
- Serveer je roze sushi met gember, sojasaus en wasabi.