Hoe kun je zelf sushi maken?
How to
Sushi is licht, lekker én supergezellig om te de delen met vrienden of familie. De ingrediënten en het handmatig rollen van de hapjes maken het een nogal prijzig gerecht in de winkel of op restaurant. Maar je kunt ook gewoon zelf sushi maken. Met onze uitleg, video en recepten rol jij sushi als een Japanse chef.
Sushi is ook bij ons erg populair. Logisch: het Japanse gerecht is dan ook superlekker en je kunt er alle kanten mee uit. Er zijn heel wat soorten sushi. Wij leggen uit hoe je zelf maki sushi kunt maken. Dat is de bekendste vorm, de rolletjes sushirijst met norivel aan de buitenkant. Norivellen zijn gemaakt van gedroogd Japans zeewier. Sushirijst wordt gemaakt van gekookte rijst, rijstazijn en suiker.
Vaak bevat sushi (rauwe) vis, maar er zijn ook veggie varianten. Zo kun je bij de sushi uit de video de zalm perfect weglaten voor vegetarische sushi. Lees onze uitleg, check de video en ga zelf aan de slag met onze favoriete recepten.
Zelf sushi maken: zo doe je het
- Leg een norivel op een sushimatje, met de blinkende kant naar boven.
- Schep een portie gekookte en afgekoelde sushirijst op het norivel en laat 1 cm vrij aan de bovenste rand.
- Doe er je favoriete vulling op. In de video gebruikten we komkommer en zalm. Leg ze onderaan de rijst.
- Rol nu de sushi strak op met behulp van het sushimatje.
- Maak het vel nori nat met je vinger, om de rol dicht te plakken.
- Snij de rol in stukjes met een scherp mes.
- De sushi is klaar! Serveer 'm zo vers mogelijk. Geef er wat opgelegde gember bij en – een no go bij de Japanners: wat wasabi en soyasaus. Stokjes zijn optioneel. Maki kun je immers gerust met je vingers eten.
In deze video zie je stap voor stap hoe het moet
16 recepten om zelf sushi te maken
Stel je eigen sushiboot samen met deze recepten voor sushi.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!