De perfecte quinoa in 3 stappen
Glutenvrij genieten.
Wil je je ook eens aan 'n bordje zalige quinoa wagen, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Geen nood: als je ons stappenplan volgt, staat er in to time een kom dampende quinoa op tafel.
Wist je dit al?
Quinoa is een oerplant, afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is geen graan en bevat geen gluten, maar het is wél rijk aan eiwitten die alle essentiële aminozuren bevatten. Ideaal dus voor bijvoorbeeld vegetariërs!
Stap voor stap
- Spoel quinoa altijd eerst in een zeefje onder de kraan. Zo spoel je het bittere laagje weg.
- Quinoa neemt drie keer in volume toe bij het koken. Gebruik twee delen water voor één deel quinoa. De kooktijd bedraagt ongeveer 12 minuten.
- Zet het vuur af en laat nog even staan. De quinoa zal nog een beetje zwellen.
Aan de slag
Nu je weet hoe je de perfecte quinoa maakt, kun je 't gebruiken in allerlei gerechtjes. We zetten onze favorieten op een rij: