Deze dingen worden nóg lekkerder met harissa
Toveren uit 'n tube
Als je af en toe 'n Midden-Oosters potje op tafel zet, heb je vast al eens harissa gebruikt. Die pittige rode pasta kan bijna élk gerecht naar een hoger niveau tillen. Inspiratie nodig? Hier gaan we!
Soepjes
Een lepel harissa geeft wat nodige diepte aan zowat elke soep. Vooral soepjes met 'n Midden-Oosterse tint hebben hier baat bij.
Probeer deze eens:
Dips
Dol op hummus? Geef ‘m een pittige toets met wat harissa. Ook andere (groentedips) maak je instant een pak kruidiger als je harissa toevoegt.
Kijk maar naar deze recepten:
Pizza’s
Ook in een typisch Italiaans gerecht als pizza kun je harissa gebruiken. Combineer met lamsgehakt, feta of wat olijfolie en schotel je gasten een verrassende variant voor!
Schuif deze toppers eens in de oven:
Stoofpotjes
Een écht Midden-Oosters stoofpotje kan niet zonder een toefje harissa. Voeg naargelang je smaak wat meer of minder toe en experimenteer met zoete ingrediënten als honing om de ideale smaakbalans te bereiken.
Test deze potjes eens uit:
Pasta
Harissa in pasta lijkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd, maar je moet ‘t zeker eens uitproberen, zeker als je fan bent van pittige pastasausjes.
Deze voorbeelden moet je zeker eens geproefd hebben: