Meest recente artikelen

Zo wordt je appeltaart niet té sappig

Zonder wakke bodem

Zo wordt je appeltaart niet té sappig Artikel

Appeltaart is op z'n lekkerst als de bodem en de rest van het deeg lekker knapperig gebakken zijn. Niet simpel, met waterig fruit zoals appels. Geen zorgen: met onze gouden tip is jouw appeltaart nooit meer te sappig.

Komt jouw appeltaart steeds te sappig uit de oven? Niet is zo vervelend, want je had er zo naar uitgekeken en nu is de korst, die lekker knapperig moest zijn, helemaal wak geworden. Hoe komt dat toch? Wel, door het vocht dat uit de appels getrokken wordt (geen wonder als je weet dat een appel voor zo'n 80 procent uit water bestaat).

Red je appeltaart van een overmatig sappig lot! Eén mogelijk redmiddel is zetmeel, maar als je er nét te veel van gebruikt, wordt je vulling een pak minder smaakvol en krijgt ze een vreemde textuur.

Zo doen wij het

Deze techniek kost wat meer tijd, maar als je 't resultaat geproefd hebt, wil je 'm nooit meer anders. Wedden? Zo pak je 't aan:

  1. Snij de appels in blokjes of schijfjes.
  2. Meng de rest van de vulling met de appels.
  3. Laat de mengeling een halfuur rusten op kamertemperatuur.
  4. Giet de mengeling over in een vergiet en laat opnieuw een halfuur rusten. (Bewaar ondertussen al het sap!)
  5. Kook het sap zo'n twee minuutjes in tot het een siroop wordt.
  6. Meng de afgekoelde siroop met de appelmengeling en vul de taartbodem. Bak zoals normaal.
  7. Smakelijk!

Waarom werkt dit?

Hoe het precies werkt? De suiker in de appeltaartmengeling onttrekt vocht aan de appels. Dat vocht tover jij om tot verrukkelijke siroop die niet in de taartbodem trekt. Zo simpel is het!

Recepten om te testen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen