Meest recente artikelen

Gouden kersttips van Jeroen Meus

Geen dagelijkse kost!

Gouden kersttips van Jeroen Meus Artikel

Elke dag tovert Jeroen Meus in Dagelijkse Kost schijnbaar moeiteloos iets lekkers op tafel. Ook met kerst. Dit zijn zijn tips voor een vlekkeloos feest!

Hét geheim voor succes van Jeroen Meus en Dagelijkse Kost zijn vast de vele tips die hij in z'n kookprogramma geeft. Wij verzamelden vijf gouden kersttips van Jeroen voor jou.

  1. Over alles koel houden voor het feest: "Geen plaats meer in de koelkast? Maak dan op de koudste winterdagen dankbaar gebruik van je tuin en terras om wijn te koelen, groenten te bewaren of hapjes fris te zetten."
  2. Over mooi dresseren: "Wil je een gerecht afwerken met een fris blaadje groen zoals waterkers, kruiden of sla? Leg dat dan eerst in ijskoud water, zo blijft het groen fris en krokant."
  3. Over kerststress: "Het hoeft allemaal niet zo fancy te zijn. Je gerechten mogen er gerust zelfgemaakt uitzien."
  4. Over de hapjes: "De start van het feest is voor mij heel belangrijk. Zo zet je de toon. Ik hou van mooie schelpjes bij het aperitief, maar bij bomma waren het simpele Tuc-koekjes en dat vonden we even geweldig. Het maakt dus echt niet zoveel uit. Als er hapjes zijn, is het feest. Ik wil er minstens drie!"
  5. Over gevulde kalkoen: "Ik hou van traditie. Ik weet dat maar weinig mensen aan een gevulde kalkoen zullen beginnen, dat de meeste mensen het vlees bestellen bij de slager of een ander gerecht uitkiezen. Maar ik wil een lans breken om het toch eens te proberen. Met kerst moet je koken."

Helemaal akkoord, Jeroen!

Nog een ideetje nodig voor een feestdessert?

Probeer dan deze Mikado-pannenkoeken van Jeroen Meus.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen