Zo zet je échte Marokkaanse muntthee
Volgens de regels van de kunst
Heerlijk na de maaltijd of gewoon als lekker warm tussendoortje, zo'n glaasje echte Marokkaanse muntthee. Zo zet je 'm volgens de regels van de kunst.
Wat wij doorgaans muntthee noemen, is eigenlijk geen thee: het is een infusie, want het bestaat uit groene thee die je laat trekken samen met verse muntblaadjes.
Zo maak je het
- Doe 1 grote eetlepel Chinese groene-theeblaadjes (gunpowder heet die) in een mooie theepot of een traditionele Marokkaanse berrad en spoel 2 à 3 keer met heet water, dat je telkens afgiet en waarbij je de theeblaadjes in de theepot laat.
- Voeg een bosje verse Marokkaanse muntblaadjes (groene munt of aarmunt, géén pepermunt, die smaakt anders!) toe en suiker naar smaak (traditioneel 3 à 4 eetlepels). Overgiet alles met 1 liter kokend water. Laat zo'n 5 minuten trekken.
- Giet vooraleer je uitschenkt, wat thee in een glaasje en vervolgens weer in de theepot. Herhaal dit 3 keer. Proef of de thee zoet genoeg is, zoet eventueel nog wat bij, en schenk uit.
Leuk weetje
Marokkanen gieten hun thee hoog uit als blijk van gastvrijheid. Hoe hoger je uitschenkt, hoe meer welkom de gasten zijn. Giet eerst laag en hou de theepot dan steeds hoger. De thee krijgt hierdoor ook meer zuurstof – wat het aroma ten goede komt – én hij koelt meteen een beetje af.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!