Zo maak je vlierbloesemsiroop
Bewaar de lente
Eind mei, begin juni is de perfecte tijd om vlierbloesem te plukken. Maak er je eigen siroop van en verwerk de vlierbloesemsiroop in desserten, limonades, mocktails en cocktails.
Zo doe je het
- Schil enkele citroenen en snij ze in schijfjes. Leg afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen karaf. Giet er water op tot alles onderstaat. Laat een nacht trekken.
- Giet het mengsel door een zeef. Meet af hoeveel je hebt en doe er evenveel suiker bij. Breng kort aan de kook tot de suiker is opgelost. Schuim af.
- Giet in goed afsluitbare steriele potjes en bewaar! Hoe je potjes kunt steriliseren, lees je hier.
Recepten met vlierbloesemsiroop
Extra mooi geserveerd
Heb je zelf vlierbloesemsiroop gemaakt? Serveer je drankjes in deze prachtige, onbreekbare karaf en glazen.
Bekijk de set in de Libelle Lekker Shop!
Restje vlierbloesemsiroop?
Heb je te veel siroop gemaakt? Ontdek wat je er nog allemaal mee kunt doen!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!