Zomerproject: kampvuurbroodjes maken
Broodjes op een stokje
Geen zomer zonder kampvuur! Dit jaar houden we geen marshmallows, maar wel zelfgemaakte broodjes boven het vuur.
Ons recept
Ook lekker
Eet het broodje zo op of steek er een gebakken worstje in. Ook lekker als dessert met confituur.
Snel-klaar-varianten
Geen gist bij de hand of geen zin om te wachten tot het deeg is gerezen? Probeer dan deze simpele receptjes.
Voor stevige kampeerbroodjes:
500 g bloem + 300 ml water + 2 el olijfolie (of roomboter) + zout en smaakmakers naar keuze
Voor zachte broodjes:
400 g zelfrijzende bloem + 320 g yoghurt + scheutje olijfolie + 1 kl zout en smaakmakers
Veiligheid boven!
Laat de houtstokjes eerst weken in water. Zo verbrandt het hout minder snel. Stop ze in een met water gevulde fles, zo drijven de stokjes niet constant omhoog. Of zoek een tak en wikkel die in aluminiumfolie voor je het deeg errond draait.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!